کارلوس کی روش جایگاه خود را در کتاب های تاریخ به عنوان اولین مربی پرتغالی که برای دومین بار متوالی مقتدرانه پا به عرصه جام جهانی گذاشته است ثبت کرده است. در جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی، او تیم پرتغال را به جمع 16 تیم رساند و حالا نوبت ایران است که به عرصه بزرگترین رویداد فوتبالی جهان بازگردد.
برزیل 2014 در حاشیه قرار دارد و دلیل اصلی از حضور تیم ملی شاید فقط رسیدن به دور بعدی رقابت ها باشد. در رقابت های مقدماتی جام جهانی در آسیا ایران در گروه A با شکست کره جنوبی در بازی آخر، اول شد و ازبکستان را به بازی پلی اف فرستاد.
با وجود نقد درباره نحوه آماده سازی تیم، اکنون ایران آماده چهارمین حضور خود در جام جهانی فوتبال است. کی روش در مصاحبه با سایت فیفا گفت:" این حضور نتیجه 2 سال کار است. تیم ما خود را متحد و با روحیه فوق العاده و اعتماد به نفس بسیار بالا برای ارائه بهترین عملکرد در هر بازی آماده کرده است".
او افزود: " با کمی شانس، که همیشه لازم است، امتیازات لازم را کسب کردیم". " این یک دستاورد فوق العاده است و ما حتی جلوتر از کره، مقام اول را کسب کردیم. هیچ شکی درباره صعود ما وجود نداشت و صعودمان قطعی بود. این عملکرد بسیار خوشحال کننده است".
آنچه که ما از برزیل 2014 می خواهیم این است که بطور قابل ملاحظه ای بهتر از آنچه که امروز هستیم، باشیم (مربی ایران، کارلوس کی روش)
مربی تیم ملی فوتبال ایران تلاش کرد مجموعه تیم را از فشارهای بیرونی حفظ کند و در ستایش بازیکنان گفت: "مهمترین مساله گروه همراه من در این دو سال بودند". "ما همه متحد ماندیم، از رئیس جمهور تا فداراسیون و بازیکنان، چه در بیرون از زمین و چه در داخل زمین."
"این مساله برای موفقیت کلیدی بود و ما هرگز راجب مسائل کوچک نگران نبودیم. ما نقدها را نادیده گرفتیم چراکه به مسیرمان معتقد بودیم. بازیکنان چه از نظر فنی و چه از بعد روانی فوق العاده بودند."
کی روش اما این حقیقت را پنهان نمی کند که او هر روز با این نگرش که تیم بالاتر از تک تک نفرات است، ناچار به تحمیل برخی قوانین مهم و مشخص بود. او افزود: " اصلا کار آسانی نبود چراکه مجبور به روبرو شدن با برخی از تصمیم گیری های نامطلوب شدیم اما پیام ما روشن بود: هیچ کس بالاتر از منافع تیم نیست".
کی روش گفت: "به همین دلیل است که مجبور به انتخاب بازیکنان شجاع و با انگیزه شدیم. من بازیکنانی را خواستم که در اختیار تیم باشند نه اینکه تیم در اختیار آنها باشد. این همان چیزی است که با آن گروهی با لیاقت و اعتبار بالا ساختیم و مطمئنا با آن میلیون ها ایرانی را شاد کرده ایم".
در حال تکامل به بهترین نحو ممکن
اما اهداف تیم ملی برای جام جهانی فوتبال چیست؟ کی روش می گوید: "اگر بخواهیم واقع بین باشیم، آیا ایران واقعا می تواند جام را فتح کند؟ رشن است که کسی چنین اعتقادی ندارد". مربی سابق رئال مادرید افزود:"ما از چنین هدف بزرگی بسیار دور هستیم، چراکه فوتبال ایران هنوز به اندازه کافی به قدرت هایی مثل برزیل، اسپانیا، آرژانتین، انگلیس یا ایتالیا نزدیک نشده است. ما مجبور به پذیرش این واقعیت هستیم". او ادامه داد: " ما محبوریم حضوری ارزشمند و آبرومندانه بسازیم، حضوری که افتخار بیافریند و تمام حامیان تیم را در ایران سرشار از غرور کند. اما چگونه چنین هدفی را عملی می کنیم؟ با برنامه های آماده سازی وسیع و قوی، بطوریکه بدون آن قادر به جنگیدن با تیم های بزرگ نخواهیم بود".
کی روش می گوید: " در این صورت، بعد از جام جهانی، ایران گامی به جلو در بهبود کیفیت فوتبال خود برداشته است که این تورنمنت را برایش موفقیت آمیز می سازد. این تونمنت به ایران شوت های بهتر، زمین های بهتر، لیگی بهتر، مربیانی بهتر وفوتبالی دلچسب تر خواهد داد.آنچه که ما از برزیل 2014 می خواهیم این است که بطور قابل ملاحظه ای بهتر از آنچه که امروز هستیم، باشیم".
"بطور کلی، هدف ما برداشتن گامی بزرگ به جلو، قرار دادن خودمان در پله ای همتراز با ژاپن و کره و قطعا، قرار گرفتن در میان سه تیم برتر قاره آسیا است."
جو ماراکانا
کی روش اخیراً در استادیوم جدید ماراکانا بوده است، جایی که فینال جام کنفدراسیون های فیفا را بصورت زنده در آنجا نگاه کرده است. او می گوید: "به برزیل رفتم تا تپش های جام جهانی را احساس کنم. فضا در حال جدی تر شدن است، واقعا طاقت فرسا است و جایی برای در حاشیه و آماتور بودن نیست".
"من همچنین برای بازدید از امکانات تمرینی و تصمیم گیری درباره زمان رسیدمان به برزیل به آنجا رفتم تا به هنگام ورودمان هتل و مرکز تمرینی خوب و مناسبی داشته باشیم. اینها هدف من از بازدیدم بودند".
مربی پرتغالی از توصیف احساسش از تماشای بازی فینال جام کنفدراسیون ها بین برزیل و اسپانیا خوشحال بود- مزه مزه ای کوچک از آنچه 32 تیم جام جهانی به رویارویی آن می روند: "جو حاکم بر فینال جام کنفدراسیون ها رویایی بود".
او در پایان گفت:" همین حالا می توانید احساس کنید واستشمام کنید که جام جهانی بعدی به چه شکلی خواهد بود. ماراکانا آنچه را که می خواهد رخ دهد، به نمایش گذاشت. برزیل مستحق برد بود و اسپانیا در نقطه اوج خود نبود".
منبع: ترجمه تخصصی